Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Военният министър: Това, което се случва в Украйна, е изключително неприятно и то в 21 век

Политика

Военният министър: Това, което се случва в Украйна, е изключително неприятно и то в 21 век

Военният министър: Това, което се случва в Украйна, е изключително неприятно и то в 21 век - Tribune.bg
Снимка:

„Изключително знаково е посещението на министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин в България“, заявява пред БНР министърът на отбраната Драгомир Заков. По думите му тази визита показва силния ангажимент на САЩ към сигурността в НАТО - като цяло.

„Не защото България е слабото звено в Алианса, точно обратното - България се стреми да допринесе с каквото може и това се оценява от нашите съюзници“, коментира той и  съобщи, че изграждането на Бойна група е на доста напреднал етап.

„В момента се очакват офертите на съюзниците за попълване на този недостиг, който има в състава ѝ като способности. В близките дни ще уведомим публично“, заяви военният министър.

Драгомир Заков посочи, че страната ни осъществява еър полисинг с изтребителите МиГ-29, които има.

„Ресурсът е малък и недостатъчен, така че ще разчитаме на нашите съюзници. Търсим опции България да продължи да изпълнява мисията по еър полисинг. Ние не охраняваме само българското небе, ние охраняваме и пространството на НАТО. Ако се налага, ще го правим и с наши съюзници“.

Министър Заков подчерта, че дипломацията винаги има шанс:

„Това, което се случва в Украйна, е изключително неприятно и то в 21 век. Всички усилия са насочени към дипломатически пробив“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети