Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Военният министър: Трябва да се готвим за война

Политика

Военният министър: Трябва да се готвим за война

Военният министър: Трябва да се готвим за война - Tribune.bg
Снимка:

Трябва да се готвим за война, рисковете нарастват. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев пред bTV. 

Той е бил в първоначалния списък на правителствената делегация за САЩ и е трябвало да проведе срещи в Пентагона, но е взето решение да не пътува и затова разговорите му ще се проведат дистанционно. 

"Имам уговорена среща на много високо ниво в Пентагона, която ще проведа онлайн", допълни той. Но отказа да сподели с кого точно ще разговаря.

Ротацията

"Нямам покана да остана след ротацията. Ако имам, вече ще трябва да имаме разговор за това при какви условия ще се очаква да изпълнявам своите отговорности. В една трудна ситуация сме, която изисква бърза адаптация на цялата отбранителна система. Това далеч не е тривиален въпрос и за да се реши той, е необходима възможно най-широка политическа подкрепа и със сигурност такава от парламента. Министър, който няма политическа подкрепа от парламента, няма шанс да осъществи нужните реформи", коментира Тагарев на въпрос дали ще остане министър на отбраната в кабинета на Мария Габриел.

БТР-ите

"БТР-ите ще бъдат транспортирани най-вероятно по ЖП до Украйна. Не всичко зависи от нас, но ние вършим доста работа. Те се намират на различни локации в страната и трябва да бъдат подготвени", коментира Тагарев.

Според него това са машини, които стоят повече от 30 години и никой не проявява интерес към тях затова е нормално те да бъдат предоставени на Украйна, защото ще им бъдат от помощ.

"Това решение се прие много остро от страна на опозицията в парламента. Нека някой да отговори на въпроса, защо толкова дълго време не са използвани? По време на дискусиите в Народното събрание се чуха много екстравагантни идеи", допълни министърът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети