Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Волен Сидеров пропуснал 24 сесии на СОС, може вече да не е съветник?

Политика

Волен Сидеров пропуснал 24 сесии на СОС, може вече да не е съветник?

Волен Сидеров пропуснал 24 сесии на СОС, може вече да не е съветник? - Tribune.bg
Снимка:

Колегите му от „Демократична България“ Методи Лалов и Борислав Игнатов поискаха да бъде глобен или отстранен от СОС

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков да глоби или отстрани общинския съветник и лидер на „Атака“ Волен Сидеров, ако не е извинил 24-те си отсъствия от общо 33 заседания на СОС. Това поискаха колегите му от „Демократична България“ Методи Лалов и Борислав Игнатов в сряда. В писмо до Герджиков те подчертават, че освен че Сидеров не присъства на заседанията на СОС, той не ходи и на тези на ресорните комисии, в които е избран - по здравеопазване и социална политика, по опазване на околната среда и тази за противодействие на корупцията, съобщава „24 часа“.

„Следователно г-н Волен Сидеров системно не изпълнява задълженията си на общински съветник“, пишат Лалов и Игнатов. Затова те настояват Герджиков да им отговори дали Сидеров е извинил отсъствията си.

Според закона за местната власт, ако общински съветник не присъства на заседанията, то трябва да му бъде удържано от заплатата, припомнят те. Ако обаче отсъства в 3 поредни заседания или общо 5 в годината без причина, то пълномощията му се прекратяват предсрочно. Затова те настояват Герджиков да изпълни закона, ако Сидеров не е дал нужните документи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети