Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Волен Сидеров: Ще се наложи да има и трети предсрочни избори

Политика

Волен Сидеров: Ще се наложи да има и трети предсрочни избори

Снимка:

Разговорът за патриотична коалиция да бъде по същество, поиска лидерът на „Атака“

Тези предсрочни избори ще повторят изборите от 4 април и след това ще се наложи да има трети предсрочни избори, не знам дали не и четвърти, коментира пред БНТ лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Според него страната влиза в една спирала, в която ще стане все по-неустановено кой какво иска и за какво се бори.

Сидеров напомни, че от 2005г. „Атака" следва едни и същи принципи.

„Сега се говори за жестове, кой какъв жест да направел вляво, вдясно, въобще „Танц със саби" на Хачатурян. Аз в жестовете водя до момента", похвали се Сидеров. Въпреки това, на 4 април „Атака“ не успя да премине бариерата от 4% за влизане в парламента, което лидерът й обяснява с разпространяването на „подла измама“, че е имало проблеми между личностите в малката коалиция „Обединени патриоти“.

За Сидеров проблемът е започнал, когато двамата му коалиционни партньори - лидерите на НФСБ и ВМРО, са влезли във властта и са станали вицепремиери, а единият и министър на отбраната.

„Те забравиха за какво сме във властта, започнаха да правят неща, които аз започнах да критикувам първо вътрешно, защото съм коректен, след това публично, след като видях, че не чуват и няма ухо. Проблемите бяха много. Дали основна тема на българската армия, да започнем от единия, е да се дадат 3 милиарда авансово на най-богатата държава в света срещу чертежи на самолети, които никой не е виждал. На втория беше дали да обиждаш майки на деца с увреждания, дали да отваряш и затваряш дискотеки, а не да спрем концесиите, да върнем българското стопанство, да направим инвестиции, строеж на предприятия и високи технологии, такива, които да произвеждат надбавена стойност. Не, те не искаха да чуят това", оправда се Сидеров. По думите му той е огласил една страница с програмни точки, а ВМРО е изпратила послание в 4 страници, като двата текста според лидера на „Атака" показват ясно различията.

„В рамките на 30 реда аз казвам какво трябва да се направи в България. На първо място да се излезе от колониалния модел. Да чухте някой да говори за това? ГЕРБ, БСП, ДПС...", попита Сидеров. Той разясни, че колониален модел означава, че България не е самостоятелна и е загубила цялата си индустрия в полза на чужди компании и държави.

„Разговор за явяване в коалиция винаги е възможен, но той трябва да бъде по същество“, категоричен е лидерът на „Атака". Сидеров уточни, че не се е срещал на живо с Красимир Каракачанов и с Валери Симеонов.

„Аз нямам проблем да говоря, но проблемът е в това на каква база заставаме. За какво ще влизаме, ако влизаме в парламента? Ако влизаме, за да се повтори колониалната политика, от която аз напуснах протестно, няма нужда от такова влизане", смята Сидеров.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още