Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Воля“ искат глоби за чиновници, които прокарвали „джендър идеологията“

Политика

„Воля“ искат глоби за чиновници, които прокарвали „джендър идеологията“

Воля искат глоби за чиновници, които прокарвали джендър идеологията - Tribune.bg
Снимка:

Били затрупани от сигнали за анкети с „родител 1“ и „родител 2“

„Воля“ иска по-строги санкции за чиновниците, които продължават да прокарват в учебните заведения теми за третия пол. Глоба в размер на една работна заплата за държавни служители, които прокарват „джендър идеология“, предлагат от партията.

„Заедно с експерти обмисляме административни наказания за чиновници, които си позволяват да прокарват чужди идеологии, които противоречат на българската Конституция и които застрашават психиката на нашите деца и българските семейства“, обяви депутатът от „Воля“ Елена Аксиева.

Тя поиска Министерството на образованието да вземе спешни мерки за строг контрол на всички анкети, материали и допитвания, които се спускат за попълване на ученици и родители от училищата.

Аксиева съобщи още, че народните представители от „Воля“ са затрупани от сигнали на родители, че продължават да ги карат да попълват заявления в детските градини и в училища, в които „баща“ и „майка“ са заменени от „родител 1“ и „родител 2“. Най-много оплаквания има от София и Пловдив.

„За нас това е недопустимо. Омръзна ни да мътят мозъците на децата ни и да ги объркват постоянно“, коментира депутатката на Марешки.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети