Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки към Радев: В Президентството стана говорилня, срещата не доведе до решения

Политика

Марешки към Радев: В Президентството стана говорилня, срещата не доведе до решения

Марешки към Радев: В Президентството стана говорилня, срещата не доведе до решения - Tribune.bg
Снимка:

"Воля" кани президента Румен Радев на среща за промени в изборното законодателство

Веселин Марешки кани президента Румен Радев на среща за промени в изборното законодателство, стана ясно от отворено писмо на лидера на партия „Воля“.

В него се подчертава, че промените в изборното законодателство са изключително важна тема за цялото общество, но за съжаление на срещата, вече проведена от държавния глава по тази тема, не се е стигнало до конкретни решения. „Ние от „Воля“ се оказахме прави, че събирането на широк формат превръща разговора в говорилня и не води до нищо конструктивно“, изтъква Веселин Марешки. Той се ангажира, ако на срещата с президента и експерти на партията има полезни идеи, от „Воля“ да ги предложат в Народното събрание.

От партията предлагат срещата да се състои на 4, 5 или 6 февруари 2020 г.

Ето и целият текст, публикуван на интернет страницата на политическа партия „Воля“.

20 януари 2020

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН РАДЕВ,

Промените в изборното законодателство са изключително важна тема за цялото общество. Гарантирането на честни и прозрачни избори трябва да е приоритет за всяка партия и институция в България.

За жалост, организираната от Вас среща през миналата седмица, не доведе до конкретни решения. Ние от ВОЛЯ се оказахме прави, че събирането на широк формат превръща разговора в говорилня и не води до нищо конструктивно.

ВОЛЯ е партия на прагматиците. Ние не подценяваме идеите на никого, още по-малко на президента на държавата. Ето защо каним Вас и експертния Ви екип на среща само с ВОЛЯ и нашите експерти, за да обсъдим конкретни законодателни промени. Нещо повече – поемаме ангажимент, ако имате полезни идеи, ние да ги предложим в Народното събрание, предвид факта, че нямате законодателна инициатива. Така ще можем заедно да отстояваме добрите идеи.

Предлагаме срещата да се състои на 4, 5 или 6 февруари 2020г. Оставяме на Вас да изберете датата, часа и мястото в зависимост от ангажиментите Ви.

Вярваме, че искрено сте загрижен за прокарването на нужните промени в ИК и ще предприемете стъпки за реализирането им. Срещата с ВОЛЯ е една такава стъпка.

С УВАЖЕНИЕ:

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ

ЛИДЕР НА ПАРТИЯ ВОЛЯ

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати