Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вотът на Радан Кънев срещу България в Шенген бил „техническа грешка“

Политика

Вотът на Радан Кънев срещу България в Шенген бил „техническа грешка“

Вотът на Радан Кънев срещу България в Шенген бил техническа грешка - Tribune.bg
Снимка:

Отрицателният вот на евродепутата Радан Кънев срещу приемането на България в Шенген се оказва „техническа грешка“. Кънев публикува пояснение в профила си във фейсбук и отправи критики към медиите, отразили гласуването му, определяйки ги като „медии на бившите управляващи“.

Ето какво обяснява политикът от „Демократична България“:

По повод публикациите в медии на бившите управляващи, че съм гласувал „против” приемането на България в Шенгенското пространство:

Действително, при отчитането на вота ми е допусната техническа грешка, което се случва сравнително често след въвеждане на системата за дистанционно гласуване. Подал съм необходимото заявление за коригиране на вота до администрацията на ЕП (стандартна процедура за отстраняване на технически грешки).

Естествено, че и гласуването ми, както и дългогодишната ми позиция, са „ЗА“ приемане на България в Шенген. Използването на техническа грешка за предизборни цели намирам несериозно. Нека не търсим сензации, а в оставащите малко повече от 24 часа кампания се съсредоточим върху важните политически въпроси пред обществото.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети