Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Война с плакати във Враца: БСП и ВМРО газят изборните правила, обвиняват ГЕРБ

Политика

Война с плакати във Враца: БСП и ВМРО газят изборните правила, обвиняват ГЕРБ

Война с плакати във Враца: БСП и ВМРО газят изборните правила, обвиняват ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Бдителни граждани на Враца се обърнаха към Tribune.bg със сигнал за сериозни предизборни нарушения от страна на двама от кандидатите за кмет в града.

Кандидатът на ВМРО Красимир Богданов използва герба на Община Враца в рекламните си материали, което нарушава Правилника за символите, празниците и наградите на Община Враца, твърдят местните. В правилника се казва: „Забранява се използването на тиражирани варианти на символите на Община Враца за политически и религиозни послания или по начин, който уронва престижа ѝ“. По случая е подаден сигнал от кандидата за общински съветник Александър Владимиров в ОИК Враца и в Община Враца.

Техните отговори са недвусмислени. Решение на ОИК от 7 октомври потвърждава, че действително има нарушение на Правилника, но тъй като това не представлява пряко нарушение на Изборния кодекс, те препращат сигнала към Община Враца. Общинската администрация се е произнесла с писмо към народния представител от ВМРО и настоящ кандидат за кмет, в което се казва:

„В голяма част от тиражираните предизборни материали на ПП „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНЛНО ДВИЖЕНИЕ“, представляващи цветни плакати, билборд и уеб банери в електронни издания, на заден фон се съдържа изображение на герба на Община Враца, който е утвърден за един от символите на Общината.

СкрийншотСкрийншот

Според врачани кандидатът на БСП във Враца също гази всякакви правила с лепене на плакати на нерегламентирани места в града.

Наши източници от Община Враца твърдят, че многократно са призовавали предизборния шаб на канидата да предриеме необходимите действия и да спази Правилника.

Но проверката установява, че 10 дни по-късно това не е направено и предизборните материали продължават да стоят навсякъде с герба на Община Враца.

Вместо да се поправят от щаба на ВМРО във Враца се опитват да отместят вниманието от собствените си нарушения като викат телевизионни екипи, които да заснемат плакатите на опонентите им.

ПлакатиПлакати

Битката във Враца се очертава да бъде все по-ожесточена с наближаването на изборния ден, което е показателно от зачестяването на сигналите до медиите и ОИК! Призоваваме кандидатите от всички политически партии да спазват правилата поне на собствените си общини, които имат стремеж да управляват! И напомняме, че злоупотребите с влияние и позиции обикновено отблъскват хората.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Враца, плакати

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати