Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Войната по пътищата: Депутати от ПП се срещнаха с вътрешния министър

Политика

Войната по пътищата: Депутати от ПП се срещнаха с вътрешния министър

Войната по пътищата: Депутати от ПП се срещнаха с вътрешния министър - Tribune.bg
Снимка:

Причината за срещата е зачестилите случаи на отнемане на МПС-та

Депутати от ПП се срещнаха с вътрешния министър Калин Стоянов, съобщи БНР. На срещата са били обсъдени законови промени за повече яснота при случаите на шофиране под влиянието на наркотици. Според народните представители има проблеми с изземването на автомобили и достоверността на полевите тестове за наркотици.

"Кръвните проби, които всъщност дават резултата дали някой е употребил, дали е бил под въздействие по някакъв начин, трябва да се забързат. В момента това отнема с месеци. От Министерски съвет акад. Денков заяви, че са предприети стъпки. Министърът потвърди, че ще бъдат закупени нови машини, които ще свалят изследването на една проба от 6 часа на 15 минути, което всъщност ще трябва да отпуши огромното задръстване от проби, което има в момента", изтъкна Настимир Ананиев.

Колегата му Явор Божанков уточни, че в действителност има случаи, в които тестовете реагират положително на употреба на разрешени лекарства.

"Става дума за хора, които са употребявали определени разрешени медикаменти, които биха могли месеци наред да останат без автомобил, без да имат вина. Също и хора, които в европейски страни, в рамките на Европейския съюз, са употребили нещо преди дни, което по никакъв начин седмица по-късно не им влияе на способността да шофират, но според нашето законодателство може да се окажат и престъпници. Част от проблемите могат и ние ще положим усилия да ги решим на ниво подзаконова база", посочи Божанков.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети МВР, ПП, пътища
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети