Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Временна комисия ще решава за поисканите депутатски имунитети

Политика

Временна комисия ще решава за поисканите депутатски имунитети

Временна комисия ще решава за поисканите депутатски имунитети - Tribune.bg
Снимка:

Парламентарната група на “Продължаваме Промяната - Демократична България” внесе в деловодството на Народното събрание проект за решение за създаване на временна парламентарна комисия по исканията на главния прокурор Иван Гешев за отнемане депутатските имунитети на Бойко Борисов (ГЕРБ), Даниел Александров (ГЕРБ) и Кирил Петков (ПП-ДБ).

Според предложението, комисията ще се състои от 12 депутати - по двама души на паритетен принцип от всяка парламентарна група. Тя ще работи до изчерпване на предмета си, но трябва да завърши работата си не по-късно от 18 юли 2023 г. За всеки случай трябва да прецени дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и ще се изготвя отделно становище. В парламента са внесени огромен обем доказателствени материали, с които членовете на комисията трябва да се запознаят.

Със създаването на тази временна комисия се следва практиката на Народното събрание досега по редица други случаи с поискани от прокуратурата имунитети на народни представители.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети