Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Временната анкетна комисия за НАП удължи срока си на работа

Политика

Временната анкетна комисия за НАП удължи срока си на работа

Временната анкетна комисия за НАП удължи срока си на работа - Tribune.bg
Снимка:

На заключителните заседания ще бъдат изслушани НАП и МФ

Единодушно депутатите от Временната анкетна комисия на парламента, създадена след теча на данни от НАП, удължиха срока на действие на комисията.

До момента са проведени четири заседания, в които са изслушани представители на ДАНС, Комисия за защита на личните данни, Държавната агенция „Електронно управление“ и Апелативната специализирана прокуратура. Идеята е до 30 ноември да бъдат поканени представители на Нотариалната камара, Висшия адвокатски съвет и други институции, за да се провери наличието на други проблеми, свързани с ежедневната дейност след теча на данни от НАП.

„Очакваме договорите между НАП и софтуерните фирми“, допълни социалистът проф. Румен Гечев. Той поиска и среща с министъра на финансите в удобно за него време.

Халил Летифов от ДПС обърна внимание, че предстоящият период също ще е натоварен и изрази притеснение, че удълженият период може да не стигне, за да свърши комисията своята работа. Той настоя докладът, който ще бъде внесен в зала, да не създава впечатление, че проблемите „се замитат под килима“.

В заключение председателят на временната комисия за НАП Красимир Ципов бе категоричен, че срокът за работа няма да се удължава след 30 ноември.

„На заключителните заседания ще бъдат изслушани представители на НАП и на Министерството на финансите, за да ни представят конкретните си действия и направеното до момента. Вашето притеснение ще бъде предадено“, обърна се той към заместник-председателя на ПГ на ДПС Халил Летифов.

Девет народни представители гласуваха „за“ решението за удължаването на срока на работа на временната комисия за НАП, но окончателно по въпроса следва да се произнесе пленарна зала.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети