Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Всички партии доволни от номерата си за евровота, ЦИК с похвала за прозрачна процедура

Политика

Всички партии доволни от номерата си за евровота, ЦИК с похвала за прозрачна процедура

Всички партии доволни от номерата си за евровота, ЦИК с похвала за прозрачна процедура - Tribune.bg
Снимка:

№ 12 го приемаме като 12-та победа, която предстои на ПП ГЕРБ, коментира Цветанов

Централната избирателна комисия /ЦИК/ проведе днес жребий за номерата, с които партиите и издигнатите независими кандидати ще се явят на европейските избори. От предизборните щабове отбелязаха прозрачността, с която ЦИК проведе процедурата.

Цветан Цветанов, който оглавява предизборния щаб на ГЕРБ, възприема изтегления номер 12 като 12-та победа, която ще постигне ПП ГЕРБ на тези европейски избори. „Желаем успех на всички и нека да бъдем толерантни един към друг и да покажем, че на европейските избори искаме да представим силна и обединена Европа с нашите 17 депутати, които ще бъдат избрани в Европейския парламент /ЕП/“, апелира Цветанов.

От партия „Атака“ заявиха, че техните каузи и критерии са пределно ясни и ще се борят за тях. Те призоваха „в атака с №14, за да си вземеш своето от Европа“.

Ангел Джамбазки от ВМРО подчерта, че не разчитат на нумерологията и трети номер. „Всичко е въпрос на работа. Номерът е добър, можем да излъчим трима представители, но ще трябва сериозна работа, за да довършим нашата кауза“, посочи евродепутатът, който влиза в надпреварата за втори мандат в ЕП.

Още един евродепутат Илхан Кючук от ДПС коментира, че за него №20 е номерът на успеха. Кючук обясни, че свързва жребия с 20-годишнината на Младежката организация на ДПС. „В тази кампания ние разчитаме изключително много на младите ни кандидати, както и на техния професионализъм. Ще заложим задълбочено на нашата предизборна платформа. Ние знаем как трябва да се рекламира ЕС“, изтъкна той.

Веселин Марешки също е доволен от жребия. „Дори и жребият показа колебанието в момента за нашето представяне дали ще бъдем двама или трима в ЕП, затова 23“, похвали се Марешки.

Председателят на партията „Българско национално обединение“, която излъчи скандалната бизнес дама Евгения Банева, обеща много шоу в кампанията. „По закон още от самото начало е ясно, че няма да бъде пусната и е обявено това, така че нас не ни притеснява това. Даже мисля, че ще е по-интересно от ареста да се водят кампании“, обяви Георги Георгиев.

Петър Кържилов, бившият ПР на район „Младост“ в столицата и застъпник на осъдените Десислава Иванчева и Биляна Петрова , разтълкува №11 за Иванчева. „Едно и едно две-Десислава и Биляна, и двете продължават да са онеправдани и несправедливо обвинени в затвора. Това, което очакваме е Десислава Иванчева да бъде освободена, така че да  води нормална, равна кампания с другите участници“, посочи Кърджилов.

Последен пред журналистите застана шефът на предизборния щаб на БСП Георги Свиленски.

„Номер 18 мисля, че поставя конкретна и ясна задача – първо място и осем мандата на европейските избори, осем евродепутати за БСП за България. Номер 18 е едно хубаво число“, заяви Свиленски. Проверката срещу водачката на листата Елена Йончева той коментира като пожела държавните органи да си свършат работата срещу всеки български гражданин, за когото имат сигнали.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети