Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Всичките 9,6 хиляди машини за гласуване ще бъдат доставени още до края на месеца

Политика

Всичките 9,6 хиляди машини за гласуване ще бъдат доставени още до края на месеца

Всичките 9,6 хиляди машини за гласуване ще бъдат доставени още до края на месеца - Tribune.bg
Снимка:

Всички 9 хиляди и 600 машини за гласуване ще бъдат доставени в България предсрочно, още до края на този месец, предаде БНР. Първите 300 броя вече са в страната ни, на склад и под охрана, а следващата седмица започва тяхното сертифициране от съответните институции.

Веселин Тодоров, управител на Сиела Норма - фирмата която спечели обществената поръчка за доставката на машините, обучението и логистиката, обяви: "Както хардурено, така и софтуерно, така и функционално, така и от гледна точка на киберсигурност, ще има достатъчно време. Сроковете по уговорка между ЦИК и тези институции бяха първоначално 30 дни, но днес се постигна уговорка да бъдат съкратени, така че със сигурност, може би някъде към средата на март ще бъдат одитирани и, надявам се, одобрени.

Веселин Тодоров коментира още, че устройствата за гласуване и софтуера са с висока степен за защита: "Има много степени на защита. Самата машина съхранява данните. Тя има система за съхраняване на логовете. Тя има разпечатка на разписките. Тя има две "флаш" памети, които независимо една от друга съхраняват данните. Така че можем да кажем на четвърта степен по-голяма сигурност, отколкото по традиционния начин на гласуване".

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати