Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Всяко кметство със собствена бюджетна рамка – ако не се изпълнява, ще има санкции

Политика

Всяко кметство със собствена бюджетна рамка – ако не се изпълнява, ще има санкции

Всяко кметство със собствена бюджетна рамка – ако не се изпълнява, ще има санкции - Tribune.bg
Снимка:

Това стана ясно след срещата между кметовете и премиера

Всяко кметство ще има своя бюджетна рамка. Така общинските кметове ще са длъжни да я изпълняват. Ако не го правят, ще бъдат санкционирани. Това стана ясно след среща между кметовете на малките населени места и премиера Бойко Борисов.

Председателят на Сдружението на кметовете на кметства Румен Стоянов коментира, че срещата с премиера е била много ползотворна и няма да има протести на градоначалници. Той заяви и че са постигнали добър резултат по първата част от исканията им, свързани именно с бюджета.

„Всеки общински кмет ще предлага на Общинския съвет за одобрение финансова сметка на всяко кметство. Тя ще бъде определена от Общинския съвет. Местната власт продължава да има възможност да взима тези решения, но веднъж одобрено от Общинския съвет, кметът да е длъжен да го изпълни в параметрите, в които е одобрено“, обясни Горанов.

Менда Стоянова обяви и че санкциите в Закона за местното самоуправление и местната администрация ще бъдат завишени. Друга важна промяна, която предстои е, че кметът вече ще има контрол при изпълнението на обществените поръчки.

Изрично бе посочено обаче, че тези промени не означават намеса в местната власт, а единствено по-засилен контрол при изпълнение на закона.

 Финансовият министър Горанов подчерта и че кметовете не са имали претенции към средствата, отделени в бюджета за следващата година. Парите за общините са с близо половин милиард лева повече.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати