Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Втора серия от консултации при президента

Политика

Втора серия от консултации при президента

Втора серия от консултации при президента - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев ще се срещне с „Възраждане“, ДПС, БСП и „Има такъв народ“

Продължават консултациите на президента Румен Радев с парламентарно представените партии. Днес държавният глава ще разговаря с представителите на „Възраждане“ в 9:30 часа, ДПС - 11:00 часа, БСП - 13:00 часа и ИТН в 15:00 часа.

Консултациите стартираха вчера със срещи с ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“, след които стана ясно, че компромисът за бъдещ кабинет ще е труден. Бойко Борисов беше категоричен, че няма да е номинация за премиер в правителство с мандата на ГЕРБ-СДС и отново заяви, че най-добрият вариант е кабинет с подкрепата на първите две парламентарни сили.

От ПП-ДБ обаче потвърдиха, че няма да подкрепят правителство с първия мандат, но са готови с кабинет с втория мандат - без участие на ГЕРБ.

От „Възраждане“ очакват президентът бързо да връчи първия мандат. На този етап от ДПС се виждат в опозиция, а за БСП – консултациите са формалност.

Според Конституцията след края на кръга от консултации, държавният глава трябва да връчи първия мандат на най-голямата парламентарна група, която е ГЕРБ-СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети