Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Втори опит: ИТН казва какво възнамерява да прави с мандата

Политика

Втори опит: ИТН казва какво възнамерява да прави с мандата

Втори опит: ИТН казва какво възнамерява да прави с мандата - Tribune.bg
Снимка:

Трифонов вече обяви за кандидат-премиер Николай Василев, но в крайна сметка го оттегли след бурна обществена реакция

Част от политическото ръководство на „Има такъв народ“, заедно с Николай Василев, ще дадат пресконференция в 13 часа в БТА. Разговорът с медиите идва след оттеглянето на Василев за кандидат-премиер.

В деня след изборите по медиите беше излъчен запис на Слави Трифонов, в който той заявява планове партията да направи правителство на малцинството и намекна, че очаква безусловна подкрепа. Начинът, по който бе сервирана информацията обаче доведе до отказ на всички останали партии да подкрепят подобно правителство и ИТН бяха на път да останат сами с техните 65 депутати.

Затова вчера Василев оттегли номинираното правителство.

„В деня след изборите аз предложих проектокабинет, съставен само от високообразовани професионалисти и с ясни приоритети. За министър-председател предложих икономиста Николай Василев, човек с опит в политиката, в държавната администрация и в реалния бизнес. Само за три дена върху него се изля огромна помия“, написано бе във Фейсбук профила на Трифонов. Той разбирал, че страна няма нужда от нестабилност и нови избори и за него не било толкова важно какви лъжи са изрекли част от партиите, които не са от статуквото.

„За мен е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията“, рестартира процеса Трифонов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати