Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Втори опит: Националният съвет на БСП се събра да търси формула за вота

Политика

Втори опит: Националният съвет на БСП се събра да търси формула за вота

Втори опит: Националният съвет на БСП се събра да търси формула за вота - Tribune.bg

Кирил Добрев прати Нинова с влака в Мизия заради флиртовете ѝ с Кирил Петков и Бойко Борисов

Националният съвет на БСП се събира на заседание, на което трябва да одобри коалиционната формула за участие в изборите и да даде началото на номинациите на кандидат-депутати.

Миналата седмица пленумът беше отложен, заради лошото време, отсъствието на членове на НС на партията и отказа на други да се регистрират. Сега кворум има. 

Кирил ДобревКирил Добрев

Преди съвета Кирил Добрев заподозря, че ще има манипулация на конгреса на социалистите утре. Според него преброителите са подменени. Той заяви, че ръководството на БСП е увеличило членовете на комисията по жалбите, с което ще се оказва натиск.

„Всички вътре, които ще бъдат преброители, са някакви религиозни такива последователи на Нинова. Ако тези преброители, които са броили на три конгреса досега и не е имало проблем, защо се налага тяхната 100-процентова смяна? Второ, което е много интересно, аз, като засегнат от Нинова, мисля да се жаля в мандатната комисия дали съм делегат или не съм. Тя беше от 12 члена, а в момента е нараснала на 18, за да може да се „гарантира” какво - мнозинството в тази комисия”.

Кирил Добрев заяви, че най-големият проблем е, че Нинова си мисли, че може да управлява държавата. „Тя непрекъснато се върти от политическа маса на политическа маса, тя флиртува и с Киро, и с г-н Борисов, но оценката за това, което прави, ще я получи още утре на конгреса, ако случайно се забави, ще я получи на следващите избори”, каза Добрев на въпрос с кои партии БСП може да управлява държавата.

Той коментира, че още от предишния конгрес има подадена оставка на лидера на партията, която не е изтеглена.

„Утре конгресът може да реши да я констатира, какъв е проблемът, конгресът може да прави всичко и другарката Нинова - с влака за Мизия”, добави той.

Георги Гьоков заяви, че оставката на лидера не е на дневен ред. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети