Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ и ДПС не подкрепиха кабинета, но не го и свалиха. Денков оцеля, ПП/ДБ останаха сами

Политика

ГЕРБ и ДПС не подкрепиха кабинета, но не го и свалиха. Денков оцеля, ПП/ДБ останаха сами

ГЕРБ и ДПС не подкрепиха кабинета, но не го и свалиха. Денков оцеля, ПП/ДБ останаха сами - Tribune.bg

Със гласа 66 „за“, „против“ 61 и без „въздържали се“, Народното събрание очаквано отхвърли втория вот на недоверие срещу правителството. Той беше заради „неспособността на кабинета да гарантира националната сигурност и отбраната на страната“.

Непосредствено преди гласуването народните представители отхвърлиха предложението на ГЕРБ в тридневен срок да отпадне дерогацията за внос на руски петрол у нас. Това провокира ГЕРБ и ДПС да напуснат пленарната зала.

БСП поискаха почивка и прегласуване заради липсата на кворум. 

След дадената почивка депутатите от ГЕРБ и ДПС не влязоха. Георги Свиленски от БСП поиска прегласуването да се отложи, защото не може да се гласува без двете партии. Председателят на Народното събрание Росен Желязков заяви, че процедурата по прегласуване е обявена и не може да се прекрати. От БСП поискаха на свой ред да се извърши проверка на кворума, която им беше отказана.

В залата отсъстваха и депутатите от ПП-ДБ. Все пак проверка на кворума беше направена, като системата показа, че такъв няма. Желязков коментира, че дори тези които искат вот на недоверие не са в зала и даде 10 минути почивка.

Третият опит за гласуване също се провали. "Поради липса на кворум закривам заседанието", заяви Желязков, след като само едва 63-ма се регистрираха. 

Прегласуването ще е утре.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети