Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Вятърът на промяната” не достигна до тях: Кои проспаха годишнината от падането на Берлинската стена?

Политика

„Вятърът на промяната” не достигна до тях: Кои проспаха годишнината от падането на Берлинската стена?

Вятърът на промяната не достигна до тях: Кои проспаха годишнината от падането на Берлинската стена? - Tribune.bg
Снимка:

Голям гаф сътвориха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, които за разлика от множество европейски държавни лидери буквално проспаха 30-годишнината от падането на Берлинската стена, пише desebg.com.

Това е световно събитие, което постави началото на края на тоталитарните комунистически режими в страните от тогавашния съветски блок, включително и в България.

Президентската институция по никакъв начин не отбеляза този паметен за европейците и свободолюбивите хора исторически момент.

Така президентската двойка, издигната от БСП преди 3 години, за пореден път се дистанцира от демократичните ценности и събитията, довели до рухването на тоталитарната комунистическа система в Европа, включително в нашата страна.

Цял ден сайтът на президента остана безмълвен за това събитие, а адекватна реакция липсваше и в личните профили на Радев и Йотова в социалните мрежи – просто двамата очевидно са се радвали на почивката си в съботния ден.

*Мълчание по случай датата запазиха ѝ „десните“ от ДБ. Падането на Берлинската стена не беше отбелязано в профилите в социалните мрежи на Атанас Атанасов, Радан Кънев или Христо Иванов. Мая Манолова също не написа нищо по случай 9 ноември.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Силвия Във фактор.бг са цензурирали последната част. Преди това бяха цензурирали изказването на президента Плевнелиев за ДБ. Резил.
09.11.2019 22:39 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати