Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янаки Стоилов бил напуснал БСП в началото на седмицата

Политика

Янаки Стоилов бил напуснал БСП в началото на седмицата

Янаки Стоилов бил напуснал БСП в началото на седмицата - Tribune.bg

Ако и сега не се състави правителство ще настъпи конституционна криза, смята юристът

Янаки Стоилов бил напуснал БСП, подал е заявление в началото на седмицата, обясни самият той пред Нова телевизия. Партията била приела заявлението. Според  Конституцията той не може да заема длъжността конституционен съдия, за какъвто го назначи Радев и същевременно да е в ръководството на БСП.

Според сайта на Българската социалистическа партия към 6 ноември 2021 година обаче Янаки Стоилов все още е член на Националния съвет на партията.

 

Отново срещу Конституцията? Стоилов в ръководството на БСП, не може да е съдия в КС

„Аз се отказвам от моята принадлежност и възгледи“, каза той като припомни правилата за членство в КС. Важното е според него конституционните съдии да бъдат независими и да отстояват законите.

Стоилов обясни, че не е бил изненадан от предложението за новия пост, тъй като Радев му бил споменал за ротацията.

По темата с гражданството на Кирил Петков бившият правосъден министър беше категоричен, че нападките, отправени от страна на бившия премиер Бойко Борисов, не трябвало да остават без последствия.

„По отношение на делото за гражданството на Петков – може да се види становището, което аз съм дал като министър на правосъдието. Там, след направените справки, е дадена цялата налична информация”, посочи Стоилов. Според него актовете на МС няма да бъдат засегнати.

Според юриста този път ще се сформира правителство, защото ако не се случи ще си създаден сериозен конституционен проблем.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети