Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янаки Стоилов изненадан от твърдата подкрепа на Нинова за Слави

Политика

Янаки Стоилов изненадан от твърдата подкрепа на Нинова за Слави

Снимка:

Радев може да изиграе много по-голяма роля при свикването на новия парламент, смята членът на БСП

Янаки Стоилов от БСП заяви, че е бил учуден от категоричната подкрепа, която заяви Корнелия Нинова за партията на Слави Трифонов. „Тя го заяви твърде дефинитивно при положение, че предстояха срещи с областни ръководители и националния съвет“, каза той през bTV.

Стоилов беше един от членовете на Левицата, поискали оставката на Корнелия Нинова след ниските резултати на партията на парламентарните избори на 4 април.

„Аз заявих моята позиция, че при такава тежка загуба има солидарна отговорност. Аз поех моята, тази отговорност се отнася до всички, не изключва и председателя“, каза Стоилов.

По думите му ролята на партията сега е да се опита да намери отговор на въпроса какви са очакванията на гласувалите за тях.

„Президентът може да изиграе много по-голяма роля от номиналната“, смята Стоилов. Той очерта два варианта за действие пред Румен Радев в предстоящото свикване на новия парламент и раздаването на мандатите.

„Може последователно да свика на бързи консултации всяка една от партиите в парламента. Това ще отнеме около три дни и ще може да се ориентира какви са възможностите за сформиране на правителство“, каза Стоилов.

По думите му ако Радев постъпи така, по този начин той ще съдейства на парламента да се направи опит за сформиране на правителство.

„Ако се започне формалната процедура, тази дейност е оставена само на отделните партии. Видяхме каква позиция заеха те“, каза Стоилов.  


Коментари (2)

Мимето Слушането на празни приказки е вредно за вашето здраве, уважаеми избиратели!
13.04.2021 08:59 / Отговор
Лино НАЙ ГОЛЯМАТА ГРЕШКА КОЯТО ДОПУСНА СДС Е , ЧЕ НЕ ЗАКРИХА БКП/БСП
ЗАЕДНО С ЧЛН 1.
ТЯ,ЧЕ КОРНИ ЩЕ Я ЛИКВДИРА, НО ЛОШОТО Е ЧЕ Е МНОГО КЪСНО И МНОГО ВИ ТЪРПЯХМЕ.
13.04.2021 09:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още