Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янаки Стоилов още чака сигнал от Рашков срещу главния прокурор, но обеща да сезира ВСС след анализа му

Политика

Янаки Стоилов още чака сигнал от Рашков срещу главния прокурор, но обеща да сезира ВСС след анализа му

Янаки Стоилов още чака сигнал от Рашков срещу главния прокурор, но обеща да сезира ВСС след анализа му - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на правосъдието има право да внесе искане за образуване на досъдебно производство срещу главния прокурор

Правосъдният министър Янаки Стоилов е готов да сезира ВСС за Иван Гешев, ако Бойко Рашков му предостави сигнал, какъвто обаче до момента няма. Най-напред обаче информацията ще бъде внимателно преценена:  

„Ще анализирам сигнала, който ще изпрати министър Бойко Рашков. Ще преценя неговата допустимост, доколкото е възможно. Има възможности с такива въпроси да се занимава ВСС. Министърът на правосъдието разполага с правомощието да сезира ВСС, ако се смята, че има основание за образуване на дисциплинарно производство”, каза Стоилов.

Той заяви, че нито едно лице, което заема държавна длъжност, не е упражнявало натиск върху него да предприеме действия по сезирането на ВСС.

По думите на правосъдния министър междуинституционалните противоречия между МВР и прокуратурата не би трябвало да се отразят върху тяхното взаимодействие, тъй като имат общи функции в противодействието на престъпността и корупцията и специално срещу организирането на групи за покупка на гласове.

А по повод твърденията на вътрешния министър Бойко Рашков, че прокурори са нарушили закона и трябва да бъдат отстранени, днес прокурорската колегия на ВСС излезе с декларация и призова вътрешния министър да спазва разделението на властите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати