Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев: До 15 октомври изпращаме Плана за възстановяване и устойчивост в Брюксел

Политика

Янев: До 15 октомври изпращаме Плана за възстановяване и устойчивост в Брюксел

Снимка:

„България ще изпрати в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост до 15 октомври.“ Това заяви служебният премиер Стефан Янев след поклонението „Тракийска памет“ в град Маджарово.

„Предприели сме необходимите мерки, така че той в голямата си част е завършен, остават откритите въпроси на ниво експерти, надявам се да бъдат решени в рамките на следващата седмица. Така най-късно до 15 октомври трябва да имаме готовност да предадем плана“, каза Янев.

По думите му енергийната стратегия на България е коментирана от политическите сили в 46-ото Народно събрание. Той припомни, че 2036 г. е записана като крайна дата в национален документ за закриването на въглищните електроцентрали.

„Все още преговаряме с Европейската комисия да увеличим този срок, да го отложим, защото въпросът е комплексен, той касае множество хора, заето в тази индустрия.“, допълни Янев.

Премиерът коментира и пиковото поскъпване на природния газ: „На този етап не са обсъждани варианти за подпомагане на бизнеса, въпрос на бъдещи калкулации е дали може да се балансира в това отношение“.

Янев коментира и кандидатпрезидентската надпревара за „Дондуков“ 2: „Не трябва нещо да ни учудва в политическата ситуация и стремежа на определени хора да издигат кандидатури, определени партии да търсят реализация – това е част от нормалната политическа обстановка в една демократична държава. Нещата трябва да се развиват пред очите на хората, да няма впечатление, че нещо се прави зад сцената“.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема