Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев: Макар кабинетът да е служебен, има амбицията за законодателни промени

Политика

Янев: Макар кабинетът да е служебен, има амбицията за законодателни промени

Снимка:

Служебното правителство си е поставило за задача да установи какви законодателни промени е необходимо да бъдат направени в различните обществени сфери, така че да се подобри животът на гражданите и функционирането на бизнеса.

Това заяви министър-председателят Стефан Янев в началото на срещата си с представители на Националното сдружение на общините в Република България. Премиерът изтъкна, че макар кабинетът да е служебен, има амбицията в рамките на мандата си да подготви предложения за законодателни промени, които да могат да бъдат разглеждани от следващия парламент.

Според председателя на сдружението Даниел Панов са нужни средства за програмата за саниране, тъй като гражданите не са съгласни да съфинансират с 20 процента обновяването на домовете си:

„Ние бяхме направили една анкета към края на годината, в която 95% от гражданите отчитат положително програмата за енергийната ефективност на многофамилните жилищни сгради, като дават между 15 и 30 процента икономии в енергийната ефективност“.

Министър-председателят изрази готовност на днешната среща да бъдат обсъдени и предложенията на НСОРБ, като със съвместни усилия, в хода на дискусията, те да бъдат допълнени и обогатени.

В рамките на срещата в Министерския съвет премиерът Стефан Янев ще запознае представителите на местната власт и с резултатите от дискусията му с членовете на Националното сдружение на кметовете на кметства в Република България, която се състоя в село Поповица в събота.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още