Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев на среща на НАТО, представя плановете за усилване на източния фланг

Политика

Янев на среща на НАТО, представя плановете за усилване на източния фланг

Янев на среща на НАТО, представя плановете за усилване на източния фланг - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на отбраната Стефан Янев ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните членки на НАТО. Очаква се на срещата България да представи плановете си за усилване на източния фланг на Алианса заради ситуацията по руско-украинката граница.

Очаква се страната ни да предложи бойна група на принципа на батальона. Числеността трябва да е до 1000 души. Плановете са обаче, ако страната ни няма част от способностите за попълването на групата, те да дойдат от страните-членки.

Министрите на отбраната ще обсъдят актуални теми от областта на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО, следващата Стратегическа концепция и осигуряването на необходимите ресурси за Алианса. Те ще очертаят и пътя до срещата на държавните и правителствени ръководители през юни 2022 г. в Мадрид.

В рамките на срещата ще бъдат разгледани още справедливото споделяне на тежестите и отговорностите в НАТО, напредъка по изпълнение на ангажимента за инвестиции в отбраната (DIP), както и сътрудничеството между НАТО и ЕС.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети