Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев освобождава двама зам.-министри, влизат ли в кабинета на Петков?

Политика

Янев освобождава двама зам.-министри, влизат ли в кабинета на Петков?

Янев освобождава двама зам.-министри, влизат ли в кабинета на Петков? - Tribune.bg
Снимка:

Служебният премиер на Румен Радев - Стефан Янев - освободи двама зам.-министри. Това става ден след проведените избори за Народно събрание и президент.

Това са заместник-министърът на туризма Мария Белколева и заместник-министър на младежта и спорта Валентин Гичев. Двамата е напълно възможно да бъдат номинации в кабинета на „Продължаваме промяната“, твърдят политически източници.

Още с назначаването на поста за Белколева се заговори, че е близка до Кирил Петков. И тя идва от Канада, където се е занимавала с продажба на недвижими имоти. В общественото пространство се завъртя и твърдението, че е била назначена от премиера Янев и президента Румен Радев, без знанието на министър Стела Балтова, което довело до много скандали във ведомството. По непотвърдена информация именно заради разправийте постът си напусна друг зам.-министър - Даниела Стоева. Тя подаде молба за освобождаване през септември.

За вече бившия зам.-министър на спорта Валентин Гичев пък имаше публикации, че е приближен на бившия банкер Цветан Василев и разследваният за пране на пари оръжеен търговец Емилиян Гебрев. „Връзката на Гичев с укриващия се в Белград фалирал банкер се вижда от прехвърляния на фирми, вписани в Търговския регистър“, според разследване на в-к „Труд“. Във връзка с вписванията бившият национал по ски-алпийски дисциплини упълномощава един и същ адвокат – Ивайло Боев, който работи в кантората на Лазар Карадалиев, защитник по делата срещу Василев и Гебрев.", пише изданието. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети