Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев отказа да коментира искането за сваляне на главния прокурор Иван Гешев

Политика

Янев отказа да коментира искането за сваляне на главния прокурор Иван Гешев

Янев отказа да коментира искането за сваляне на главния прокурор Иван Гешев - Tribune.bg
Снимка:

Според служебния премиер ковид кризата е големият проблем на българския туризъм

От понеделник идват британските туристи в България. Изглежда, че от една страна това е добрата новина за българския туризъм, но в същото време трябва да си гоним баланса между здравни мерки по отношение на тези, които влизат в държавата ни, и мерките, които считаме, че ще бъдат в полза на туризма. Така че търсим баланса в това отношение, подчерта в Балчик служебният премиер Стефан Янев, цитиран от „24 часа“.

"Не бих казал, че COVID кризата е най-големият проблем на българския туризъм. Това е проблем, че не може да се разчита на предварителни заявки и цикличност на пакетите, нощувките и т.н. Като всеки бранш и туризмът си има свои проблеми. Но трябва да говорим с хората от бранша, защото те имат различни виждания за развитието на туризма... Разговорът продължава, търси се решение", заяви министър-председателят.

Той се въздържа да говори за искането на правосъдния министър Янаки Стоилов към Висшия съдебен съвет за сваляне на главния прокурор Иван Гешев по сигнала на вътрешния министър Бойко Рашков. Янев каза, че това има своите основания, но не иска да влиза в тази правна тематика. Иска всичко да се предвижи по съответния законов ред.

Следващата седмица ще бъде свикан парламентът и очакваме той да е в състояние да бъде сформирано стабилно мнозинство, с ясни приоритети, ясна програма и ясни цели, припомни Стефан Янев.

Дискутирането на "проба-грешка" не е най-добрият вариант, а партиите да намерят основата на този диалог и да са в състояние да излъчат стабилно парламентарно мнозинство, което да сформира стабилно правителство. България има нужда от правителство, което да дава перспектива, да продължи донякъде и първите стъпки на служебния кабинет за изразходване на обществените средства, каза още пред журналисти в Балчик Стефан Янев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати