Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев повери изборите на Бойко Рашков

Политика

Янев повери изборите на Бойко Рашков

Янев повери изборите на Бойко Рашков - Tribune.bg
Снимка:

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков ще координира работата по подготовката и провеждането на изборите в 2 в 1 на 14 ноември. Това реши кабинетът на днешното си заседание.

Рашков ще отговаря и за дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласуване. Министърът на вътрешните работи организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР във връзка с подготовката и произвеждането на вота.

Рашков отговаряше за изборите и на предишния парламентарен вот на 4 април.

Министърът на финансите трябва да внесе в Министерския съвет проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по Българската национална телевизия и Българското национално радио и техните регионални центрове.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството координира дейността по изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

Министърът на външните работи организира подготовката и произвеждането на изборите извън страната.

Министърът на здравеопазването съгласувано с главния държавен здравен инспектор следва да определи необходимите противоепидемични мерки, свързани с изборния процес.

Министърът на правосъдието организира дейностите по подготовката и произвеждането на изборите в местата за лишаване от свобода.

Преди два дни правителството прие и план-сметката на изборите „2 в 1“ – близо 124 млн. лв.

 За охраната на изборите от МВР ще бъдат отпуснати 19 млн. лв. Министерството на Външните работи, които отговаря за вота зад граница, ще разчита на 10 млн. лв., а МОН – на 60 хил. лв.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати