Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев: Рашков може би говори с компромати, с машините вотът ще е честен

Политика

Янев: Рашков може би говори с компромати, с машините вотът ще е честен

Янев: Рашков може би говори с компромати, с машините вотът ще е честен - Tribune.bg
Снимка:

Според него през последните дни стойностите за заболелите от коронавируса се подобряват

Всички мерки са взети, за да има честен вот, увери в рубриката „Властта говори! Открито“ служебният премиер Стефан Янев. По думите му ЦИК и изпълнителната власт са направили необходимата организация и няма как друг тип машини да бъдат използвани. Държавната агенция "Електронно управление" била готова да публикува серийните номера на машините, флашките и картите и така всеки ще може да сравни дали тези в секцията за гласуване отговарят на публикуваните.

Според Янев цялото говорене за допълнителните машини на „Сиела“ била спекулация, чиято цел е именно в предизборна обстановка да демотивира гражданите да гласуват.

„Сигналите за купуване на гласове ги виждаме ежедневно. Вътрешният министър Бойко Рашков е един от хората, които говори в публичното пространство. Неговото говорене може да е остро и прекалено, да се определи и като компромати. Но дали е така или не, нека преценяват хората. Целта е да се намали до минимум купеният вот“, отговори Янев на въпрос на „24 часа“.

Заяви още, че другата седмица вече всички учебни заведения ще могат да отворят врати за най-малките ученици, чиито родители са дали съгласие за тестването им.

Другата седмица се очаква да пристигнат още тестове, така че да може в клас да се върнат и учениците от 5-и до 8-и клас.

Данните  показвали, че мерките, въведени срещу разпространението на COVID-19, имат ефект, подчерта Янев.

Зеленият сертификат бил временна мярка, която цели да предотврати пълен локдаун.

През последните дни има повече оздравели, отколкото заболели, уверен е той.

Служебният кабинет изготвял проект на бюджетна рамка за 2022 година и тя ще бъде внесена в 47-мого Народно събрание, заяви още служебния премиер. 

Първоначалните данни за инвестициите за 2021 година са добри, според него, като имало периоди с по-добри показатели от същите периоди на 2019-та година. Янев отчете, че през последните 6 месеца у нас са дошли над 500 милиона лева инвестиции. Открити са 1500 нови работни места, голяма част от които извън София.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети