Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев видя ниска политическа култура у Трифонов: Недопустимо е политици да отказват да говорят с хората

Политика

Янев видя ниска политическа култура у Трифонов: Недопустимо е политици да отказват да говорят с хората

Снимка:

„Не мога да не отбележа няколко обезпокоителни явления относно изборния процес. Констатираме изключително ниска избират активност, която за съжаление едва ли се дължи единствено на обстоятелството, че вотът се проведе през лятото”, коментира служебния премиер Стефан Янев в анализ на резултатите от вота на 11 юли.

И допълни: „Нееднокатно съм заявявал, че политическата апатия е опасно явление и политическите партии трябва да работят повече, за да ангажират пълноценно българските граждани в участие в демократичния процес”.

Според него част от политическите сили са отказали да говорят с хората и определи това като недопустимо.

„Недопустимо е в една демокрация политическа сила да отказва да комуникира с избирателите си. Това е признак не само на ниска политическа култура, но и на тотално неразбиране на политиката като процес, поведение и действие“, каза Янев по време на редовното правителствено заседание.

„Недопустимо е да отказваш и да отричаш политическо взаимодействие, да пренебрегваш базови принципи в това отношение“, допълва той.

Изборите според него са били честни, но изрази разочарование от политиците. 

„Неслучайно неколкократно преди изборите предупредих, че политиката е за политици и визионери. В момента се търсят бързи решения без оглед и представа за последствията“, заяви Янев. 

„Не можем да разочароваме отново българските граждани“ категоричен бе той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още