Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев с уверение: Спекулации са внушенията, че може да се ползват други машини

Политика

Янев с уверение: Спекулации са внушенията, че може да се ползват други машини

Янев с уверение: Спекулации са внушенията, че може да се ползват други машини - Tribune.bg
Снимка:

Служебният премиер Стефан Янев гласува в столично училище като заяви, че е дал гласа си, защото изборът е важен и е фундамент на всяка демокрация. 

Той отново увери в честността и безпроблемното гласуване с машините. 

„Уверявам всички българи, че необходимите подготвителни мерки, необходимите технически условия по осигуряване на сигурността на изборите са направени, спекулации са внушенията, че е възможно използването на други машини, друг тип гласуване, което да опорочи вота“, каза той пред медиите.

„Машинното гласуване е достатъчно сигурно. Електронният ключ, с който се зареждат програмите в машините е притежание на ЦИК, няма възможност допълнителни машини да бъдат използвани за вота днес. Уверявам гражданите, че всички мерки от страна на ЦИК и изпълнителната власт са взети, няма да бъде допусната възможност за манипулиране на вота“, коментира Янев.

Той обясни, че ще се броят само контролните разписки като бройка и ще бъдат сравнявани с протокола. 

„Ако има 100 гласували, в урната трябва да има 100 разписки. Само и единствено това ще бъде проверено, няма да се проверява качеството на разписките, дали са сгъвани или изтъркани“, каза Янев.

Той подчерта, че служебно правителство можело да подготви бюджетна рамка, но не бивало да тръгва да прави политики чрез бюджета.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп