Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев ще купува две подводници, Събев – ледоразбивач

Политика

Янев ще купува две подводници, Събев – ледоразбивач

Янев ще купува две подводници, Събев – ледоразбивач - Tribune.bg
Снимка:

„Подводници нямаме, всеки флот е хубаво да има такава способност. Водят се разговори с определена държава за определен тип подводници, но всичко в момента е на ниво преговори. Има начин средства за подводница да бъдат предвидени в бюджета или в актуализацията му. Не говорим за нови подводници, но са в добро техническо състояние“, обяви пред NOVA NEWS министърът на отбраната Стефан Янев.

Относно развитието на военната инфраструктура, Янев заяви, че всеки мост може да се използва за военни цели, а инвестициите в инфраструктура са добра идея, но трябва да се има предвид нивото на модернизация на българската армия.

„Недофинансирането на способностите на армията е значително през последните години, така че трудно може да се мисли в момента за създаването на нова военна инфраструктура“, добави той.

По-рано днес стана ясно, че колегата му с ресор „Транспорт“ Николай Събев ще се опита да купи ледоразбивач.

„Покупката на ледоразбивач ще подобри целогодишния достъп до българските речни пристанища“, съобщиха от транспортното министерство. До момента България не разполага с такъв. Целта е покупката да е по европроект.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети