Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев внимавал как работи, защото това се отразява на кампанията на Радев

Политика

Янев внимавал как работи, защото това се отразява на кампанията на Радев

Янев внимавал как работи, защото това се отразява на кампанията на Радев - Tribune.bg
Снимка:

Странни признания направи служебният премиер Стефан Янев в петъчната „Панорама“ по БНТ. Той обяви, че трябва да внимава как работи служебният кабинет, защото всичко щяло да се отрази на предизборната кампания на  президента Румен Радев.

Странно е защо Янев се вълнува се предизборни въпроси на конкретни политици за избори след месеци – неговата основна задача в този момент е да управлява държавата и да подготви честни избори на 11 юли.

Иначе назначеният за министър-председател обяви, че е заварил хаос в държавата.

Премиерът потвърди за подслушване: Аз имам информация и чувам, и виждам това, което се изнася в медиите

„Заварихме хаос в държавната администрация, в начина на функционирането ѝ, в начина ѝ на подготовка и взимане на решения, което според мен не отговаря на модела на взимане на решения и прозрачно управление“, коментира той.

Янев съобщи още, че ще обновява ръководствата на службите за сигурност, наричайки сегашните шефове „дискредитирани“. Той ще търси „ново начало в ръководните структури на тези служби“.

„Тези хора се дискредитираха пред обществото с волеизявлението си да ползват неплатен отпуск за периода най-малко за действието на служебния кабинет и може би и отвъд. По този начин до голяма степен бих казал, че е нарушено и изискването в техните съответни устройствени закони, където нарушения от рода на уронване престижа на службата води до наказание“, обясни Янев.

Той призна, че чисто законово въпросът с уволнението не стои, но имало някаква процедура.

„Ще търсим вариант за тяхното отстраняване и съответно поставяне началото на ново ръководство и започване на тези служби да работят в интерес на гражданите, в интерес на държавата“, подчерта Стефан Янев.

Премиерът обяви още, че ще се промени стратегията за борба срещу пандемията, след като оцени критично досегашния подход. По думите му правителството ще търси точния баланс между адекватни мерки срещу разпространението на заразата, ваксинацията и подпомагането на изнеса.

Подготвя се нова икономическа стратегия, с която обществото ще бъде запозната скоро, разкри още служебният премиер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати