Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев: Защо правителството не пое отговорност по казуса с пътищата, а го прехвърли на НС ?

Политика

Янев: Защо правителството не пое отговорност по казуса с пътищата, а го прехвърли на НС ?

Янев: Защо правителството не пое отговорност по казуса с пътищата, а го прехвърли на НС ? - Tribune.bg
Снимка:

Ние трябва да помогнем на Украйна, която е нападната по начина по който го правим досега. Аз съм против военната помощ, защото помагането  по този начин удължава войната. Това заяви бившият премиер Стефан Янев пред БТВ.

По думите му има редици източници, които показват, че военната помощ която отива в Украйна бива унищожавана от Русия в рамките на 24 часа. Той е категоричен, че Украйна  има достатъчно военна помощ  и допълнителна от България би било грешка.  Янев не изключи като възможна информацията, че България е пратила оръжия на Украйна.

„Възможно е някакво българско оръжие да се изпраща в Украйна по някакви други пътища. Всички сделки през годините, преди или след войната, имат краен получател. Но ние пряко не участваме”, каза още той.

Запитан дали служебният кабинет е поставил мина на редовния с казуса с неизплатените средства на пътищарите, бившият премиер заяви:

„В служебния кабинет участваха министри, които и в момента са такива като Асен Василев.  Именно той обясняваше  договорите им са  незаконни и няма да плати. Ние казахме, че има подозрение за незаконност, но правителството не е съд. Интересно е, как един казус не може да бъде решен толкова дълго време. Интересно е ,че правителството не поеме отговорност, а я прехвърля на НС,  хубаво да обясни защо.”, заяви Янев.

На въпрос  дали правителството на Петков отстранява кадри, назначени от служебното на Янев, той отговори: „Вероятно уволнението на кадри от служебното правителство е част от промяната. Споделям мнението на президента. Изпълнителната власт трябва да обясни, защо го прави”, посочи Янев.

По думите му хората не се интересуват толкова от това дали ще се гласува и с хартиени бюлетини, а са изплашени от икономическата несигурност. „ В резултат на кризите, се появи и инфлацията, може да се стигне и до стагфлация.  Хората се интересуват ,какво се случва в техните хладилници, заяви Янев.

Бившият служебен премиер уточни, че до седмици ще обяви новата си партия. „Съмишлениците, които търсим са по-скоро хора, които милеят и мислят за България и разчитат на нейното развитие”, заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Стефан Янев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети