Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янков: Ако Нинова остане лидер на БСП, вътрешните скандали ще продължат

Политика

Янков: Ако Нинова остане лидер на БСП, вътрешните скандали ще продължат

Янков: Ако Нинова остане лидер на БСП, вътрешните скандали ще продължат - Tribune.bg
Снимка:

„Изборите за нов лидер на БСП се проведоха без правила. Те не бяха приети от Националния съвет на партията, а ако Нинова остане лидер, то вътрешно-партийните скандали ще се увеличат“. Това заяви в ефира на ТВ Европа депутатът и кандидат за председател на БСП Красимир Янков.

Ден след първите преки избори за нов лидер на БСП стана ясно, че Корнелия Нинова печели с повече от 80% от гласовете на редовите членове, според ЦИК на партията.

Според един от кандидатите за нов лидер на столетницата – депутата Красимир Янков изборът е опорочен, тъй като няма прието решение от Националния съвет за правила, по които той да се проведе.

Този избор се провежда без правила. Има правила, приети от Корнелия Нинова, които не са приети от върховния орган на партията – НС. Комисията по същия начин – приети са само от Корнелия Нинова. Те затова такива бяха и изборите, затова и толкова много сигнали за нередности бяха подадени. Даже във ваше предаване или репортаж имаше как в район „Оборище“, където гласува Нинова, се обяснява на хората, че трябва да гласуват за Нинова.

БСП ще продължи да е разкъсвана от вътрешни скандали, ако Корнелия Нинова бъде преизбрана за нов мандат начело на столетницата, категоричен е Янков.

Екипът на Корнелия Нинова е искал списъци с избиратели на БСП от ГРАО и от Гранична полиция, обвини Янков в ефира на ТВ „Европа“, съобщи DarikNews.

„Имаме сигнали, че са правени проверки в масивите на „Гранична полиция и в ГРАО. Ще питам и министъра на регионалното развитие, и на вътрешните работа дали са им предоставяни списъците. Да не се окаже, че списъците на партията са се появили в кадри на ГЕРБ преди избора“, сподели опасенията си соцдепутатът.

„В деня на избора следобед се обяви числеността на състава. Намален е съставът на партията с членове, за които е преценено, че няма да гласуват или са в чужбина“, разкри той.

По повод тезата на Нинова и екипа ѝ, че вътрешната опозиция работи с ГЕРБ, той заключи: „Крадецът вика „дръжте крадеца“. 

Има над 1000 жалби, каза още Янков. По думите му сега колективните органи на партията трябва да вземат решението дали Нинова има втори мандат начело на БСП. „Конгресът ще трябва да вземе отношение дали този избор трябва да бъде признат и ако тя смята, че може да води БСП, ще трябва да има подкрепа на колективните органи. Иначе блокира партията, както сега – два пъти се свиква заседание на Националния съвет и тя го блокира“, коментира Красимир Янков.

„След изчерпването на тази административна процедура идва ред на заседанието на конгреса и то ще трябва да вземе решение и дали това, което направи Нинова, може да бъде потвърдено и дали тя е избрана за председател за втори мандат“, коментира един от двамата кандидати, призовали за бойкот на вота заради манипулации. „Корнелия Нинова сега ще се опита на база на този резултат да обяви, че има втори мандат.

Ако органите на партията решат, че този избор е легитимен, то значи, че няма да се съобразят с може би над 1000 жалби и кашон от врата на врата да бъде признат за урна“, заключи соцдепутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Янков събирай Добрев, Жаблянов, Гергов, Дъбов, Миков, Станишев, Бригадира, който назначи Борисов, Дърева и занимавайте при Първанов. Нов национален съвет, без тази герберска фракция.
13.09.2020 18:27 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети