Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Само Нинова и Кирил Добрев остават в битката за БСП, трима от петима кандидати се отказаха

Политика

Само Нинова и Кирил Добрев остават в битката за БСП, трима от петима кандидати се отказаха

Само Нинова и Кирил Добрев остават в битката за БСП, трима от петима кандидати се отказаха - Tribune.bg
Снимка:

Янков и Жалбянов обвиниха ръководството в манипулации, Георги Тодоров също обяви избора за опорочен

Красимир Янков и Валери Жаблянов излязоха с обща декларация до медиите. Двамата кандидати за лидер на БСП се оттеглиха от битката в знак на протест срещу манипулациите на ръководството. Те призоваха и останалите кандидати за председателския пост да се оттеглят от вътрешнопартийния избор.

Ето и какво гласи декларацията:

„Във връзка с насрочения днес дебат от Софийската партийна организация между кандидатите за председател на БСП заявяваме, че няма да вземем участие в събитието, както и ще отклоним поканата от пловдивските социалисти за аналогична среща-дебат.

Оттегляме се от участие в кампанията и заявяваме, че исканията, които поставихме в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември не бяха удовлетворени. Създадената организация е предпоставка за груби манипулации на процедурата по изборите и подмяна на действителния резултат. Неучастието на Корнелия Нинова в тези дебати е демонстрация на високомерното отношение към останалите кандидати. Това е и обида към членовете на партията, които очакваха кампанията да бъде представяне на идеи и платформи, а не сепаративни срещи с инициативни комитети.

Призоваваме за неучастие в предстоящия избор, с което да дадем ясен знак за отношението си към опорочената процедура. Конгресът е нашият висш партиен орган, който трябва да намери решение за създалата се ситуация.“

Янков и Жаблянов публикуваха декларацията си и във Фейсбук.   

 

       

И още един от кандидатите за лидер на БСП - Георги Тодоров, се отказа от участие в избора. Той обяви решението си на среща дискусия с най-голямата червена организация - БСП - София, съобщи 24 часа.

"Цял месец положих максимални усилия да се представя добре в тази кампания, но стигнах до извода, че няма да имаме този избор, който очакваме. Затова счетох, че е по-честно и към мен самия, и към всички вас, да се оттегля", обясни Тодоров. И обясни, че на 12 септември, когато трябва да се гласува, той лично смята да отиде за гъби.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Браво не подходящите се отказаха, остава онова гаменче да бъде отстреляни, и да се изчисти БСП от боклуците и старите муцуни. Дано членовете да са на демократична висота.
08.09.2020 23:18 / Отговор
коментар Аз не виждам изобщо кои не са боклуци в бсп!!!!
09.09.2020 05:58

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети