Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ясен Попвасилев става временно изпълняващ длъжността кмет на Благоевград

Политика

Ясен Попвасилев става временно изпълняващ длъжността кмет на Благоевград

Ясен Попвасилев става временно изпълняващ длъжността кмет на Благоевград - Tribune.bg
Снимка:

Tой ще ръководи управлението на общината до провеждането на избори

Ясен Попвасилев става временно изпълняващ длъжността кмет на Благоевград, предаде БГНЕС.

Попвасилев е зам.-кмет от екипа на Румен Томов, отговарящ за финансите. Той ще ръководи управлението на общината до провеждането на избори.

До рокадата се стига, след като Общинската избирателна комисия гласува преди два дни предсрочното прекратяване на пълномощията на кмета Томов.

Томов бе отстранен от ВАС, защото не е заличил едноличната си фирма в едномесечен срок след неговото избиране за поста. На 16 април ВАС реши да остави в сила решението на благоевградския съдия Димитър Узунов за прекратяване на пълномощията на кмета.

Причината е, че в едномесечен срок след избирането му - до 4 декември 2019 г., той не е предприел действия да заличи едноличната си фирма в Търговския регистър, въпреки че я е прехвърлил на сина си и тя от години не развива дейност. Нарушаването на изискването на Закона за местното самоуправление и местната администрация е достатъчно основание за прекратяване на мандата, категорични са съдиите. Кметът Томов е предприел действия по заличаване на ЕТ от регистъра и това е станало, но на 11 декември 2019 г. - седмица след изтичане на срока. За нарушението първи сигнализира бившият кмет Атанас Камбитов и подаде сигнал до Общинската избирателна комисия.

Кметът Томов е обяснил закъснението, че заедно с вписване на договора за прехвърляне на ЕТ “Румен Томов - АЛМА ЕМ” на 25 ноември 2019 г. е искал да се впише и заличаване на търговеца. Твърди, че е станало техническа грешка в подаденото заявление за вписване.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети