Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Явор Божанков: Как перем Борисов, два пъти е първа политическа сила на последните избори

Политика

Явор Божанков: Как перем Борисов, два пъти е първа политическа сила на последните избори

Явор Божанков: Как перем Борисов, два пъти е първа политическа сила на последните избори - Tribune.bg
Снимка:

„Как перем Борисов, като на последните избори ГЕРБ е първа политическа сила“. Това заяви пред БТВ депутатът от ПП Явор Божанков по повод на записа пуснат от Радостин Василев вчера.

Запитан дали коалицията на ПП-ДБ са готови на всичко, за да имат правителство, Божанков заяви: „Ако България е в Шенген и реформирана съдебна система съм готов на всяка цена.“

„Излъга ли ни Борисов за НПК, не и това е факт. Всички ни казваха да не говорим с ГЕРБ, но вчера постигнахме успех. Казваха ни, че ГЕРБ ще ни излъже, но не го направиха. Председател на правна комисия е Стою Стоев, както ни обещаха“, заяви Божанков.

Депутатът от ПП обяви, че иска да живее в държава с реформирана съдебна система и изтъкна, че това не може да стане с „Възраждане“, които вчера гласуваха „въздържал се“, още по-малко с БСП, които напуснаха пленарна зала. Божанков припомни, че промените в НПК се гласуваха и бяха приети благодарение на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.  

По повод думите на Асен Василев от записа, че ще сложат само техни кадри в службите, Божанков заяви: ПП-ДБ нямат кадри, за да овладяват каквото и да било.“

Божанков обърна внимание е на друго: „Фактът, че има агент на ДС до Радостин Василев е достатъчен. Според вас ДАНС охранява ли хора и изпраща коли, шефа на ДАНС от кого се назначава? В момента президента умишлено бави връчването на мандата с цел да се развие този скандал“, категоричен беше Божанков. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети