Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Явор Божанков: Никой не откликна на призива на БСП за обединение

Политика

Явор Божанков: Никой не откликна на призива на БСП за обединение

Явор Божанков: Никой не откликна на призива на БСП за обединение - Tribune.bg
Снимка:

Той е на мнение, че сега не е време за смяна на лидера на левицата

„До колкото зная никой не откликна на вчерашния ни призив за обединение, но в следващите дни ще стане ясно. Очевидно хората не повярваха, че БСП не е част от статуквото“, каза Явор Божанков от гражданската квота на социалистите в студиото на „Тази сутрин“ по бТВ.

По думите му Мая Манолова и Христо Иванов са участвали и преди в политиката, но сега са получили „жълт картон“ от избирателя, който се е доверил на тези, които под никаква форма не са участвали в управлението. „Затова ние категорично заставаме на ясна позиция – под никаква форма няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ независимо дали е експертен. Така ще докажем, че не сме патерица“, поясни Божанков.

Той е на мнение, че сега не е време за смяна на лидера, въпреки че БСП често се занимава със себе си дори в критични моменти. „Процедурата е тежка, продължава три месеца. Влезе ли БСП в тази процедура по избор на лидер, това означава по време на преговорите за кабинет, БСП да бъде безполезен партньор. Това означава, че подаряваме властта на Борисов“, смята Божанков.

Генералният извод според социалиста е, че Борисов не може да състави кабинет, но това не значи че той е останал в историята.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати