Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Явор Божанков пак скандален - нарече Рая Назарян „прокси председател“, тя му изключи микрофона

Политика

Явор Божанков пак скандален - нарече Рая Назарян „прокси председател“, тя му изключи микрофона

Явор Божанков пак скандален - нарече Рая Назарян прокси председател, тя му изключи микрофона - Tribune.bg
Снимка:

Скандал избухна по време на приемането на второ четене на измененията в Кодекса за социално осигуряване. Явор Божанков („Продължаваме промяната-Демократична България“) попита как се издават акредитации на журналисти за Народното събрание, визирайки влогъра Симон Милков. Защо му дават думата в комисии, да дава мнения, моля да ни разясните нормално ли е това, обърна се той към председателя на парламента Рая Назарян.

Изслушването на Милков във временната комисия за „Исторически парк“ на Ивелин Михайлов, стана по изричното искане на депутатите на ПП-ДБ в комисията, отговори му Цвета Рангелова, председател на временната комисия.

„И когато отново хвърляте някакви информационни бомби с цел да дискредитирате някого, първо си правете редовно оперативки във вашата парламентарна група, обменяйте си информация, а не тук – с този заповеднически тон да излизате на трибуната и да ни губите от времето. Госпожо председател, бихте ли била така любезна да предадете на г-н Божанков, че Симон Милков беше изслушан в комисията по изричното настояване на двамата народни представители – Вяра Тодева и Любен Иванов”, поясни Рангелова.

Явор Божанков отново пожела да вземе думата за лично обяснение, но Рая Назарян му отказа и го допусна до трибуната само, за да направи процедура: „Госпожо председател, каква беше тази процедура, в която народен председател се обръща към друг народен представител през „прокси” председател на парламента?”

Репликата на Божанков към Рая Назарян принуди председателя на НС да изключи микрофона на депутата с думите, че когато се научи да говори уважително от трибуната, тогава ще му дава думата.

„Нямате право да излизате по средата на законопроекта на второ гласуване и да започвате да си правите някаква кампания. Няма да Ви дам думата, защото Ви дадох право на процедура и тя се изчерпа ”, обясни му Назарян.

В защита се опита да влезе депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев, но Назарян го пресече с думите: „Ако обичате - слезте от трибуната и си седнете на мястото и запазете тишина! (...) Не ме плашете, г-н Сабрутев, с оставки! Ако обичате, седнете си на мястото“.

В опит да успокои страстите се включи и зам.-председателят Росица Кирова.

Депутатите в крайна сметка приеха и на второ четене промени в реда за определяне на обезщетенията за безработица за осигуряващите се в България и в страна член на Европейския съюз.

Предвижда се при формиране на размера на паричното обезщетение за безработица за хората, които работят за кратък период в държава член на ЕС, да се вземат предвид доходите за последните 24 месеца.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети