Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Явор Божанков срещу БСП за военната помощ за Украйна

Политика

Явор Божанков срещу БСП за военната помощ за Украйна

Явор Божанков срещу БСП за военната помощ за Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът от БСП обяви официално позицията си, че страната ни трябва и е длъжна да изпрати военна помощ за Украйна. Това е въпреки общата позиция на социалистите, които дни наред говорят, че ако предоставим оръжия на Украйна, страната ни ще влезе във война с Русия.

„От едната страна са само диктаторски държави, а от другата демократични. Не бива да се плашат хората, че ако дадем оръжия на Украйна страната ни ще бъде включена във войната. Ще бъде лицемерно да искаме участие в програмите за възстановяване и да мълчим когато се извършва геноцид“, заяви Божанков и допълни, че подобен дебат тук на Запад не се води.  

Социалистът припомни, че само преди 9 месеца, Румен Радев обяви, че Русия ще спечели войната.

„Аз съм убеден в своята позиция с ясно съзнание какви последствия може да има за мен, но съм убеден, че ще се носи отговорност и Русия няма да спечели тази война“, каза още Божанков.  

Депутат от „Възраждане“ се притесни червения депутат да не бъде изпратен по-далеч от кактусите и го поздрави за позицията му, въпреки тази на партията. 

„БСП е партия с различни мнения, при нас е Явор Божанков, а в ПП е Асен Василев и в това няма нищо лошо“, заяви Корнелия Нинова и допълни, че едва 16 народни представители са прочели секретните документи в деловоството.

След дълги дебати, открито и закрито заседание депутатите приеха страната ни да изпрати военна помощ за Украйна. Решението бе взето със 195 гласа „за“ и 46 „против“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети