Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Явор Дачков: Най-голямото престъпление на управляващите е прекъсването на договора с "Газпром"

Политика

Явор Дачков: Най-голямото престъпление на управляващите е прекъсването на договора с "Газпром"

Явор Дачков: Най-голямото престъпление на управляващите е прекъсването на договора с Газпром - Tribune.bg
Снимка:

Най-голямото престъпление на управляващите е прекъсване на договора с "Газпром", коментира журналистът Явор Дачков пред БНР.

"Оставиха българската икономика в хаос - без ясни договори откъде ще идва друг газ. ...  В желанието да прехвърлят доставките от Русия на САЩ, откъдето е много по-скъпо, те направиха национално предателство. Ако другият газ е бил по-изгоден, мислите ли, че досега България нямаше да го купува. Кой е бил против Америка? Бойко Борисов ли, Сергей Станишев ли, Иван Костов, ли? България купува от Русия не защото е зависима от нея, а защото това е най-прекият, най-сигурният и най-евтиният от всички други възможни начини за доставки на газ", уточни Дачков. Според него досега ПП е можела да изглежда като жертва на заговора на мафията и Слави Трифонов, а сега започва тя да се държи като самата мафия. По думите му държавата се управлява от Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков.

"С поведението си Кирил Петков и Асен Василев "наливат вода в мелницата на "Възраждане". Най-големият проблем за управлението са самите те. ... Това управление пада, защото те не могат да се справят с управлението. И колкото по-рано приключи този експеримент с промяната, толкова по-добре", смята журналистът. Той е категоричен, че ПП няма да могат да купят достатъчно депутати и няма да има друг кабинет в рамките на този парламент.

"Губене на време е тази агония, не разбирам защо я правят, не е в техен интерес", изтъква Дачков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети