Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Явор Куюмджиев: В сегашния си вид БСП не може да предложи значима алтернатива

Политика

Явор Куюмджиев: В сегашния си вид БСП не може да предложи значима алтернатива

Снимка:

През последните години партията е допуснала груби политически грешки, твърди той

„В сегашния си вид, БСП не може да предложи на българските граждани значима алтернатива“. Това каза пред bTV Явор Куюмджиев, бивш зам.-министър на икономиката и енергетиката в тройната коалиция и бивш народен представител от БСП.

Преди дни той и негови съпартийци учредиха организацията „Социализъм XXI век“, която е част от БСП, но иска промени в партията.

В предаването „Тази сутрин“ Куюмджиев каза, че те протягат ръка и искат да помогнат на партията, а не на всяка цена да бъдат депутати и да управляват.

Според него през последните години партията е допуснала груби политически грешки – начинът на подбор на водачите на листи за последните парламентарни избори, налагане на непознати лица, грубо погазване на устава чрез изключване на хора и други.

„500 хиляди избиратели на БСП изявиха несъгласието си с политиката на това ръководство. Ако загубим следващите избори по същия начин или с по-лош резултат, няма друг изход освен оставка“, каза Куюмджиев.

Той отказа да коментира дали Кристиан Вигенин ще се справи в качеството си на шеф на предизборния щаб.

„Тук се търси някакъв ефект на бягство от отговорност. На предишните избори Корнелия Нинова почти еднолично, обличайки го във формалните одобрения, нареди листите, водачите и гражданските квоти. Това доведе до този резултат“, смята той.

Според него при избора на Нинова за шеф на Левицата през 2016 г., тя е обещала никога повече централното ръководство да не налага водачи на листи, но самата тя е направила това два пъти.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още