Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йончева и Кънев водят в научно изследване за използване на език на омразата

Политика

Йончева и Кънев водят в научно изследване за използване на език на омразата

Йончева и Кънев водят в научно изследване за използване на език на омразата - Tribune.bg
Снимка:

Този тип говорене не е печелившо, заяви Стоянка Балова

Научно изследване за използване на езика на омразата в кампанията показва, че призьори са Веселин Марешки, Елена Йончева, Радан Кънев и Ангел Джамбазки. Това не е печелившо, съобщи пред БНР изпълнителният директор на Института по социална интеграция Стоянка Балова.

Тя посочи, че подобно говорене остава безнаказано, ако дадена институция не бъде специално подтикната.

Балова допълни, че по време на кампанията освен чистата форма на език на омразата се е наблюдавало и използването на агресивна лексика към опонентите и индиректна обида.

Националистическите формации, като ВМРО и "Воля", по-скоро търсеха политически дивиденти, докато другите се проявяваха в определени моменти, когато ситуацията беше в безпомощно състояние, за да надделеят над политическия противник, заяви Балова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ АБЕ ГЕРБАВИ ПОДЛОГИ, ТОО НАСРАН САЙТ САМО АЗ ЛИ ГО ЧЕТА...? МУ-ХА-ХА... САМО АЗ ВИ ЧЕТА ПРОСТОТИИТЕ.. И РЕКЛАМИ НЯМАТЕ. ЯВНО ПОЖАРНИКАРА "БУДА" ВИ ПЛАЩА КОРАВО....
20.06.2019 23:37 / Отговор
Нулева Журналистика А ето я и истинската новина - въпросният институт казал, че ВСИЧКИ партии ползвали били определеният от тях стил на говорене като "език на омразата". Но най-вече - Марешки от "Воля", а после са изредили всички останали основни фигури в кампанията, включително Б. Борисов: "Езикът на омразата е присъствал при всички партии в предизборната кампания. Това съобщи пред БНР изпълнителният директор на Института за социална интеграция Стоянка Балова... Безспорен призьор в нашето изследване за използване на език на омразата е Веселин Марешки, посочи Балова... Според наблюденията на Балова на водещи позиции по език на омразата се нареждат и водачът на евролистата на "Атака" Георги Димов, Радан Кънев, Ангел Джамбазки, Елена Йончева, както и самият Бойко Борисов..."
21.06.2019 09:21 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети