Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йордан Рогачев: Системно неявяване на работа е причина за отстраняването ми

Политика

Йордан Рогачев: Системно неявяване на работа е причина за отстраняването ми

Йордан Рогачев: Системно неявяване на работа е причина за отстраняването ми - Tribune.bg
Снимка:

Адвокатът определи връчването на дисциплинарното производство на Йордан Рогачев като недопустимо

Йордан Рогачев е бил отстранен от длъжността директор на пловдивската полиция заради системно неявяване на работа, каза самият той в ефира на бТВ.

Адвокатът му обясни, че в заповедта пише, че от момента на назначаването си през 2019 г. до момента на отстраняването си, Рогачев е ходил на работа в 8.30 ч. и е стоял до 9.30 ч. за оперативка, след което е излизал и в 16.30 се е връщал. През останалото време според данни от камери на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) се предполага, че той е пътуване из страната.

Адвокатът Валери Пейчев определи връчването на дисциплинарното производство на Рогачев като недопустимо - „МВР унижи собственото си достойнство, защото той е старши комисар, а вчера дойдоха сякаш той е престъпник с бус на специализираните полицейски сили, ползван за масови безредици“.

Самият Рогачев предполага, че срещу него е направен донос от човек, когото той е преместил в друго звено да работи заради неофициално информация, че е упражнявал психологически тормоз на служителка в МВР. Комисарят обясни, че отстраняването му няма общо със задържаните полицаи в Трето районно. „Това, което съм знаел съм го предал на разследващите органи“, допълни той. 

В момента Рогачев е в отпуск за отглеждане на дете с разрешение от главния секретар. Той обясни, че това се е наложило заради здравословен проблем в семейството.

Производството срещу него ще трае 2 месеца, а отстраненият директор обясни, че отпуската му може да се прекрати във всеки един момент.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати