Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йордан Рогачев: Системно неявяване на работа е причина за отстраняването ми

Политика

Йордан Рогачев: Системно неявяване на работа е причина за отстраняването ми

Йордан Рогачев: Системно неявяване на работа е причина за отстраняването ми - Tribune.bg
Снимка:

Адвокатът определи връчването на дисциплинарното производство на Йордан Рогачев като недопустимо

Йордан Рогачев е бил отстранен от длъжността директор на пловдивската полиция заради системно неявяване на работа, каза самият той в ефира на бТВ.

Адвокатът му обясни, че в заповедта пише, че от момента на назначаването си през 2019 г. до момента на отстраняването си, Рогачев е ходил на работа в 8.30 ч. и е стоял до 9.30 ч. за оперативка, след което е излизал и в 16.30 се е връщал. През останалото време според данни от камери на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) се предполага, че той е пътуване из страната.

Адвокатът Валери Пейчев определи връчването на дисциплинарното производство на Рогачев като недопустимо - „МВР унижи собственото си достойнство, защото той е старши комисар, а вчера дойдоха сякаш той е престъпник с бус на специализираните полицейски сили, ползван за масови безредици“.

Самият Рогачев предполага, че срещу него е направен донос от човек, когото той е преместил в друго звено да работи заради неофициално информация, че е упражнявал психологически тормоз на служителка в МВР. Комисарят обясни, че отстраняването му няма общо със задържаните полицаи в Трето районно. „Това, което съм знаел съм го предал на разследващите органи“, допълни той. 

В момента Рогачев е в отпуск за отглеждане на дете с разрешение от главния секретар. Той обясни, че това се е наложило заради здравословен проблем в семейството.

Производството срещу него ще трае 2 месеца, а отстраненият директор обясни, че отпуската му може да се прекрати във всеки един момент.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати