Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йордан Цонев: ДПС няма да носи отговорност за политически буламач, имаме си достатъчно грехове

Политика

Йордан Цонев: ДПС няма да носи отговорност за политически буламач, имаме си достатъчно грехове

Йордан Цонев: ДПС няма да носи отговорност за политически буламач, имаме си достатъчно грехове - Tribune.bg
Снимка:

„Има хора от служебния кабинет, които са грандомани и сноби. Икономическият екип на правителството е от икономическото крило на кръга „Капитал“. Става въпрос за сериозна машина със свой начин на влияние". Това каза пред БНР Йордан Цонев, член на ръководството на ДПС и депутат от Движението.

Според него „задкулисие е, когато не участваш пряко с лицето си“.

„При нас няма задкулисие“, подчерта той. И оцени качествата на служебния министър-председател, но се усъмни в изтъкваната успешност на служебния икономически министър и на служебния министър на финансите.

„ДПС като всяка партия си има достатъчно грехове, няма нужда да ѝ се измислят нови - като измислената координирана атака със Слави“.

Йордан Цонев посочи, че ДПС ще реши дали ще подкрепи проектокабинет на ИТН, когато станат ясни и имената на министрите:

„В личен план ще пледирам през колегите да не го подкрепяме. Нужно е правителство на България. Но правителство, подкрепено от градската десница, от някаква формация на Мая без облик, от наследника на комунистическата партия и антисистемната формация на Слави ми прилича на - имаше един разказ на Уилям Сароян – „Нещо като нож, нещо като цвете, изобщо като нищо на света“. Ще пледирам да не носим отговорност за този политически буламач“.

Според него конструкторите на правителството, сред които не е ДПС, са „свили ушите на тези, които са създавали скандали“.

„Единият конструктор е външен, извънземно, другият е вътрешен“, каза Цонев.

По думите на депутата ДПС няма оптимизъм, че ИТН ще състави работещо правителство:

„Не смятаме, че това е спасението на България... В интерес на страната, на работата можем да партнираме в парламента по определени теми. Има теми, при които всяко правителство може да разчита на нас - за финансова стабилност, за облекчаване на условията на работа на бизнеса, за хората, за администрацията да не е бухалка към хората и бизнеса, за евро-атлантическата тема, за спазването на Конституцията и законите".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети