Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йордан Цонев: Гешев изпълнява обещанието си да търси отговорност от всички

Политика

Йордан Цонев: Гешев изпълнява обещанието си да търси отговорност от всички

Йордан Цонев: Гешев изпълнява обещанието си да търси отговорност от всички - Tribune.bg
Снимка:

Горанов правилно се ориентира да промени контрола – да го направи едноличен, за да има ясна отговорност, смята депутатът от ДПС

„Главният прокурор изпълнява обещанието си да търси отговорност от всички, без значение какъв пост заемат. Виждам, че и Гешев, и службите работят в посока, която българското общество отдавна очаква”. Така заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев коментира акциите в Комисията по хазарта и офиси на Васил Божков от последните дни.

„Ние не приехме да участваме в дебатите по промените в Закона за хазарта, защото всеки опит да се наложи ред в това законодателство среща съпротива и обвинения в лобизъм. Това не носи дивиденти на никоя политическа сила”, каза още Цонев пред NOVA телевизия.

Според него хазартът, повече от всеки друг бизнес, се нуждае от ясна законова регулация и строг контрол. „Финансовият министър Владислав Горанов правилно се ориентира да промени контрола – да го направи едноличен, за да има ясна отговорност”, смята депутатът от ДПС.

Той коментира и темата за лева и еврото и пътя ни към еврозоната. „България е прецедент – единствената държава, която кандидатства за влизане в чакалнята на еврозоната с фиксиран валутен курс в закона”, каза Цонев за приетото в четвъртък решение за фиксиран курс от 1.95583 лева за евро след влизането в ЕРМ 2. Текстовете по решението бяха съгласувани след срещи на Горанов и управителя на БНБ Димитър Радев с парламентарните групи. Документът не беше подкрепен единствено от БСП.

"Трудно извоюваното доверие в лева беше запазено", заключи Цонев.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
facebook page
Хороскоп
Анкети