Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йордан Цонев: Президентът показа своята етническа нетолерантност

Политика

Йордан Цонев: Президентът показа своята етническа нетолерантност

Йордан Цонев: Президентът показа своята етническа нетолерантност - Tribune.bg
Снимка:

"Да, България" се държат като групата "Мили Ванили" - те танцуват, а отзад пее Прокопиев", заяви още депутатът от ДПС.

Отговорността за казуса с двойното гражданство е на Кирил Петков е на Румен Радев. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев. Той подчерта, че за тях е важно дали към датата 12 май, когато е указа на президента, Петков е имал двойно гражданство или не.

„Конституцията ясно казва, че хора с двойно гражданство не могат да бъдат министри и депутати. Но отговорността на президента е, защото пред нас той каза, че е питал Петков какво носи в сърцето си, Петков отговорил, че е България. След като президента смята, че чувствата са по-важни от конституцията, добре“, заяви Цонев пред Нова телевизия.

Той коментира и думите на Румен Радев към лидера на ДПС, когато попита Мустафа Карадайъ „коя е неговата родина“. „Президентът показа своята етническа нетолерантност и това е мнение на цялата турска общност. Само в първите часове имах над 86 съобщения. Всички ми пишеха, че приемат думите на Радев лично“, каза Цонев и допълни, че Кирил Петков му е интересен, а Конституцията.  

Цонев напомни, че още вчера са излезнали данни, че канадското външно министерство е получило молбата на Кирил Петков чак на 19 август. Депутатът допълни, че процедурата за прекратяване не приключва с молбата за прекратяване.

Цонев коментира и темата за българския списък след скандала "Магнитски". По думите му от ДПС питат всички български институции за твърденията в списъка "Магнитски" по адрес на Делян Пеевски и всички отговори са, че институциите у нас нямат данни за подобни такива нарушения и престъпления.

По повод съставянето на правителство и възможно ли е то, Цонев коментира, че партиите на протеста са прибегнали към БСП, но след това се изпокараха за постове, за политики, за всичко се изпокараха.

„Сагата с третия мандат се разиграва, за да си прехвърлят трите партии вината. За липсата на редовен кабинет са виновни трите т.нар. парии на протеста - "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме", отсече зам.-председателят на парламентарната група на ДПС.

"Ако искате промяна, не давайте вота си на тези партии, които в продължение на два мандата не могат да излъчат нищо. В крайна сметка хората дават мандат и на ГЕРБ, ДПС и БСП за промяната. Слага се платформата на масата и се пита дори и ГЕРБ дали ще я подкрепи“, заяви Цонев.

Депутатът подчерта, че една от основните причини да не може да се състави кабинет и именно Румен Радев

„Когато възникнат кризи, президентът трябва да събере страните на една маса, за да излезем от кризата. Президентът взе страна, а можеше да стане морален стожер на промяната. Президентът сега не може да събере всички на една маса. Събира, събира и накрая 2 партии и половина са на масата. Другите не му вярват", категоричен е народният представител.

Йордан Цонев определи внесения от служебното правителство бюджет като „много зле“ направен и „нескопосан“. Той заяви, че бюджетът му в този вид от ДПС няма да бъде подкрепен, защото там има засегнати други интереси. Все пак обаче ще дадат ход на актуализацията.

"Да, България" се държат като групата "Мили Ванили" - те танцусат, а отзад пее Прокопиев", завърши представителят на ДПС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети