Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йордан Цонев за дуото Василев/Петков: Представя ни се медиен проект, зад който стои Прокопиев

Политика

Йордан Цонев за дуото Василев/Петков: Представя ни се медиен проект, зад който стои Прокопиев

Снимка:

„Тази модна тенденция да се разказват бивали и небивали разговори не е част от сериозната политика. Хората ни пращат там да водим разговори и диалог, който не се състоя два парламента“, заяви пред Нова телевизия Йордан Цонев. Повод за изказването му са думи на Кирил Петков от преди няколко дни, който заяви, че депутат от ДПС му казал, че го харесва и искали да работят с него, а той отвърнал, че когато се откажат от Делян Пеевски могат да водят разговори.

Цонев обяви, че единствените разговори, които е водил с дуото са били по време на блиц контрол с Кирил Петков и с Василев по време на бюджетна комисия. Депутатът от ДПС припомни също, че приетата актуализация на бюджета няма нищо общо с внесената от служебното правителство и всичко е било пренаписано, независимо колко Асен Василев си приписва заслугите.

„По отношение на политиките може да сме говорили с Петков, че имаме сходни неща. Даже му казах, че нещата които говорят ги има в програмата на ДПС от 2017 година и той пожела да им я изпратим. Разделителните линии са лъжите, Петков започна работата си с внушения, че той като влязъл в ББР видял, че Пеевски има големи кредити, а се оказа, че няма такива данни“, заяви Цонев. Депутатът допълни, че ако той не може да докаже нещо не говории пред медиите. Ако Петков има някакви съмнения да си ги държи за себе си, защото и Цонев имал много съмнения, но не ги споделял. Той подчерта, че лично от Петков е получил писмен отговор, че Делян Пеевски няма кредити от БРР и няма никакви данни срещу него.

Цонев уточни, че стои зад бившя депутат от ДПС, защото обвинението в корупция е обвинение в престъпление и всеки има право да се защити в съда. „Г-н Пеевски няма повдигнато обвинение и ние сме убедени, че тези обвинения са скалъпени в офиса на Иво Прокопиев и разпространени в трите му медии. Няма нито едно доказателство срещу Пеевски. В процеса на подаване на лъжи са се включили едни хора през държавните канали. Питали сме всички международни институции и няма данни, в България също няма данни и то след 17 проверки. Сега процедурата върви по американското право, в съда вече ОФАК ще трябва да представи доказателствата, ако такива бъдат изложени е друго“, уточни Цонев по повод санкциите по закона „Магнитски“.

„Онзи ден си представят партията и Василев говори, че Пеевски е източил държавата и е нарушил законите и никой не попита кои закони“, възмути се отново Цонев.

Депутатът бе категоричен, че не може времето на хората да се губи с предварително начертани линии, кои са партии на промяната и кои на статуквото. „Изпокараха се за власт, пари, постове. Представяме си диалог между политическите партии, които сядат да говорят за програма без разделителни линии. 121 няма да съберат и следващия парламент, защото от сондажите, които гледаме ГЕРБ, БСП и ДПС правят 121. Да блъскаме държавата в нови и нови избори ли?“, обяви Цонев. 

По думите му в момента се представя медиен продукт, зад който стои Иво Прокопиев и даде за пример всички подобни опити като ДСБ, Синята коалиция, ДБ, Реформаторите. „Българите като гласуват за тези двама млади хора, които се опитват да послъгват трябва да знаят, че стои същото задкулисие“, заключи Цонев.  


Коментари (2)

Джедай Тотю С присъщата му некадърност Радев вече успя да настрои срещу себе си ДПС, като попита злобно Мустафа Карадайъ коя е неговата родина. ДПС не обичат и Прокопиев по много причини, но най-вече защото те с право смятат, че по негова идея е направена „десантът“ на Росенец, който Доган ефенди така ловко обърна срещу създателите му, карайки ги да му ближат сладоледа! Така че сега освен ГЕРБ и ДПС са твърдо срещу военния пенционер на Дондуков 2. До изборите има над 50 дена, през които и Кирчо, и Кокорчо, и служебното правителство, и пенционерина ще изтропат купища издънки, които ще сведат електоралната им подкрепа до минимум! Айде хаирлия!
23.09.2021 09:44 / Отговор
Анонимен Доган е хитър той е стара лисица като има такива продажници като Йордан Цонев защо да си петни името
24.09.2021 06:41 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема