Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йорданов: Не само за плагиатство, но и за двойно гражданство трябва да има наказания

Политика

Йорданов: Не само за плагиатство, но и за двойно гражданство трябва да има наказания

Снимка:

Както за плагиатство, така и за подадени неверни декларации трябва да има наказания. Това заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ”.

„Има неща при Кирил Петков, които не са много окей. Например канадското му гражданство и подписаната декларация с невярно съдържание, че няма двойно гражданство. Да Ви припомня ли какво направиха с Петър Илиев?”, коментира той пред НОВА.

„Едното е подозрения и с решение на Етичната комисия и няма юридическа стойност. Не казвам дали го е направил или не, а само фактите. От другата страна имаме нарушение на Конституцията, на закона и попълване на документ с невярно съдържание, който е изискуем по закон и наказанието по НК е от 3 до 5 години. Казвам само факти”, заяви Йорданов.

„Когато има закон е хубаво да се спазва. Ако той е нарушен в посока плагиатство – нека има последствия. Ако е в посока на двойно гражданство – също трябва да има последствия. Не е добре двойният аршин да е такъв”, категоричен беше той.

Йорданов коментира и номинацията на Мустафа Карадайъ за президент. „Не мисля, че България ще избере президент от ДПС.”, посочи той.

„Всички партии, освен ДПС и ГЕРБ, губят хора заради новата политическа структура. В момента от 3 субекта има 4 и е логично да има преразпределение на гласовете”, коментира той.

Запитан дали е възможно Слави Трифонов да има офшорни фирми, Йорданов отговори: „Не знам той да има офшорки. Не съм му счетоводител, но не знам да има такива фирми”.  


Топ новини

виж още

Актуална тема